/ НОВИНИ /

ЕТАПИ ПРИ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ДАННИ

Основни стъпки при възстановяване на информация

Ние имаме дългогодишен, богат опит във възстановяването на информация от всички видове носители. Този опит ни помага за диагностициране на многобройните проблеми, които могат да се получат при загуба на информация.
Процесът на възстановяване на информация от повредени носители е сложен и отнема време. Цената е висока от стандартните услуги не само заради вложения високо интелектуален труд, а и заради високата цена на използваното оборудване и поради голямото разнообразие от марки, модели и капацитети на носителите. Оскъпяването идва най-вече от невъзможността да се използват „общи резервни“ части и да се използват компоненти от други (работещи) устройства, които същевременно трябва да отговарят и на ред изисквания. Успехът при възстановяването на информация зависи от точната и правилна диагностика, която е необходимо да бъде извършена изключително прецизното. Целия процес на диагностика се извършва в специална лабораторна среда и отнема до 5 работни дни. Ние подхождаме към всеки случай индивидуално!

Етапи за възстановяване на информация:

1. Приемане на устройство за възстановяване /техника за сервиз се приема и издава по предварително записан час/:
При приемането на устройството се попълва протокол, в който подробно се описва най-важната информация, която трябва да се възстанови. Протоколът съдържа и всичката необходима информация за възложената задача (марка, модел и сериен номер, тип на файловата система и други).

2. Диагностика и определяне на цената:
Диагностика и тестове на всички устройства се е извършват САМО в офиса на amt.bg и се ЗАПЛАЩА ПРЕДВАРИТЕЛНО;
Цената за диагностика се дължи само, когато не се извършва възстановяване, а само диагностика. При извършване на възстановяване на данни, предплатената цена за диагностика се приспада.

Нашите специалисти определят характера и степента на повреждане и оценяват шансовете за възстановяване на информация. За целта на устройството / та се прави пълна диагностика: визуална, физически, електрониката и след това се пристъпва към по нататъшни действия по установяване на типа на възникналата неизправност. На база на получените данни от диагностиката вземаме решение кой е най-подходящия метод за възстановяване на информация, както и получаваме времеви диапазон за извършването на услугата. Специалистът, който работи по Вашия проблем ще се свърже с вас за да Ви информира за цена, време на изпълнение, както и ако има необходимост от закупуване на допълнителни компоненти. Моля, имайте предвид, че процесът на възстановяване на информация от повредени носители е сложен процес и отнема време.
Ако диагностиката налага отварянето на устройството и нарушаването на гаранцията, ще бъде изискано Вашето изрично съгласие.
След приключване на диагностиката и получаване на Вашето одобрение ние пристъпваме към процеса на възстановяване.

3. Възстановяване на информация:
Първа и най-важна стъпка е създаваме копиране / клониране по сектор. Използването на вече клонираната информация ни дава възможност тя да бъде подложена на логически анализ с различен набор от инструменти за възстановяване на дялове, структура на директориите и файлове. Опитът показва, че този процес е най-безопасен, защото това предполага, че за всеки сектор с неизправност е нужно да се извърши еднократен достъп. Тази процедура съществено намалява и цялостното време нужно за получаването на търсените данни, а заедно с това по никакъв начин не променя статуса на Вашето устройство. От друга страна, продължителността на клонирането зависи от обема на информацията за възстановяване, от капацитета на повредения носител, но най-вече от вида на неизправността му. Поради това са възможни случаи, в които възстановяването на информацията може да продължи повече от предвиденото време. Успехът при възстановяването на информация зависи от точното и правилно диагностициране и оценка, както и от прецизното извършване на всички операции, нужни в самия процес. За случаите с неизправности в глава / и, лоши сектори, повреден двигател, повреда в електрониката ние разполагаме със специализиран хардуер и софтуер разработени от най-добрите компании в световен мащаб, специално за подобен род проблеми. Благодарение на дългогодишния ни опит, нашата лаборатория използва всяка възможност за да увеличи максимално количеството на възстановените данни.

4. Финализиране:
След приключване на процесът по възстановяване на информация, данните се съхраняват на изключително защитен сървър и се проверяват. Вие получавате списък на съхранените файлове. Специалист от нашата фирма ще се свърже с вас за да уточни подробности по начина на предаването на съхранената информация. Резервно копие на възстановената информация се пази до 3 дни от получаването. По Ваше желание информацията може да бъде изтрита и по-рано.
Ние гарантираме за пълна конфиденциалност по време на работа с Вашите носители.

<< назад

За въпроси и допълнителна информация сме на Ваше разположение:
От понеделник до петък: 09:00 до 18:00, обедна почивка: 13:00 - 14:00 часа
Техника за сервиз се приема и издава по предварително записан час
Връзка с нас: 0888 122 005 и 0877 122 005
град София, бул. Васил Левски 37, ет. 1