/ НОВИНИ /

СЪХРАНЕНИЕ НА ВАЖНИТЕ ЗА ВАС ЕЛЕКТРОННИ ФАЙЛОВЕ

СЪХРАНЕНИЕ НА ВАЖНИТЕ ЗА ВАС ЕЛЕКТРОННИ ФАЙЛОВЕ

Никой не може да бъде напълно сигурен, че няма да загуби ценната си електронна информация, независимо от начините, по които това може да се случи – изтриване по погрешка, вируси, кражба, повреда на устройство и друго. При постъпване на техника за сервиз или при започване на съвместна работа с фирма, ние винаги първо се интересуваме за електронна информацията, за която да се погрижим преди всичко останало.
Смятаме, че всеки, който ползва електронни устройства осъзнава, че най-важното нещо в тях е информацията, а всичко друго се ремонтира, надгражда или подменя. Поради тази причина ние вярваме, че е напълно наложително редовно да се правят резервни копия на важната информация, която обаче трябва да бъде съхранявана върху предназначени за тази цел места и устройства.
Много хора си мислят, че на тях няма да се случи. От време на време правят „архив“ на важните за тях файлове на преносима памет – флашка. Често са предпочитани заради размера си и все повече нарастващите им обеми, но за съжаление бихме искали да ви кажем, че не са толкова надеждни. Много често могат да се повредят, а това до голяма степен гарантира изтриване на всичко съдържимо в тях. Основното предназначение на тези малки и удобно устройства е да ги използвате за временен пренос на информация. Съвет от нас съхранявайте файлове върху тях само когато имате друго резервно копие.
В последно време все по-често се използват и външни твърди дискове, което обаче не е много по-различно от флашките. Основаната разлика е в това, че под симпатичните кутии най-често се крие един твърд диск от 2.5“ (като за преносим компютър), който като всеки твърд диск трябва да бъде използван внимателно: докато работи, да не бъде изключван внезапно, задължително да бъде първо изключен безопасно преди да бъде изключен от компютъра и не на последно място да не бъде местен, изпускан и поливан по време на работа.

Ако все пак ви се случи да загубите важна информация от твърд диск можете да разчитате на колегите ни занимаващи се с възстановяване на данни, които са много добри специалисти, но трябва да знаете, че това е труден и скъп процес: научи повече за етапите при възстановяване на данни.

Много хора ползват различни външни облачни хранилища за данни, което не е лошо много компании предлагат различни пакети и функционалности, но дали внимателно сте прочели общите условия за да ползвате техните сървъри и особено когато става въпрос за безплатните пакети ?
Оставам на Вас да помислите какво би се случило ако направите нещо извън приетите общи условия – знайно или незнайно.

За момента един от най-сигурните начини за съхранение на резервно копие на важната информация е RAID (Redundant Array of Independent Disks - Резервен масив от независими дискове) – технология, която комбинира няколко хард диска в една логическа единица. Тя позволява информацията да се пише/чете от единия диск в масива и огледално да се копира в реално време на другия. При евентуално възникване на проблем с един от хард дисковете, то той би могъл безпроблемно да се замени с друг диск, без това да доведе до загуба на информация. Преди време тези решения бяха скъпи, но сега на пазара се предлагат различни класове устройства предлагащи добри възможности и параметри. Съхранението на данните и то върху отдалечен сървър (ваш сървър), е задължително действие, за всеки, който смята, че информацията наистина е най-важна част от неговото технологично съществуване.<< назад

За въпроси и допълнителна информация сме на Ваше разположение:
От понеделник до петък: 09:00 до 18:00, обедна почивка: 13:00 - 14:00 часа
Техника за сервиз се приема и издава по предварително записан час
02 40 80 005, 0888 122 005 и 0877 122 005
град София, бул. Васил Левски 37, ет. 1